keskiviikko 20. elokuuta 2014

Jaa rauhaa, jaa valoa: Betlehemin Rauhantuli 2014

Partiolaiset rauhan välikappaleina

Maailma kuohuu, konflikti toisensa jälkeen muuttaa ihmisten arjen epätoivoksi ja pelko varjostaa elämää. Unelma rauhasta on suurin unelma, rauha olisi suurin lahja. Kun maailman sotatantereelta katsotaan omaan lähiympärisöön huomataan, ettei rauha ole vain sodan vastakohta. Rauha merkitsee myös ihmisten kykyä elää sopusoinnussa itsensä, toisten ihmisten, luonnon ja ympäröivän yhteiskunnan kanssa.

Rauha on kiinni ihmisistä ja me partiolaiset voimme kansainvälisenä liikkeenä olla nostamassa esiin etniset, uskonnolliset, yhteiskunnalliset ja valtioiden rajat ylittävän, rauhanomaisen yhteistyön merkitystä. Vaikka emme lähtisi kotipaikkaa kauemmas, partiolaisina voimme välittää rauhan viestiä omassa ympäristössämme.

Betlehemin Rauhantulen liekki sytytetään vuosittain marraskuun lopussa yli 2000 vuotta Betlehemissä, Jeesuksen syntymäpaikalla palaneesta tulesta. Liekki jakautuu jälleen jouluaikaan tuhansiin ja taas tuhansiin partiolaisten lyhtyihin ja se saatetaan mitä erilaisimpiin paikkoihin ja tilaisuuksiin. Liekki matkaa kymmeniin partiomaihin partiolaisten saattamana. Pieni liekki on voimallinen rauhan symboli, se on rauhan lahja, jonka vastaanottaja liittyy osaksi kansainvälistä rauhan verkostoa.

Mitä liekillä oikein tehdään?
Millainen on sopiva tilaisuus Betlehemin Rauhantulelle? Mikä tahansa tilaisuus, jonka osallistujat ja järjestäjät ovat valmiit vastaanottamaan kansainvälisen rauhan ja valon viestin. Tilaisuus voi olla pieni tai suuri, ulkona tai sisällä, Betlehemin Rauhantulen ympärille voidaan rakentaa monenlaista erityisohjelmaa hiljaisesta polusta lyhtykulkueeseen, iltanuotiosta hyväntekeväisyystempaukseen. Paikka voi olla partiokolo, seurakuntatalo, kirkko, koulu, vanhainkoti, kaupungin kävelykatu... Oleellista on, että tilaisuuteen osallistujat kuulevat, mistä on kyse ja pääsevät osallisiksi Betlehemin Rauhantulen rauhan sanoman jakoa. Katso aiemmista blogikirjoituksista, millaisiin tilaisuuksiin liekki ainakin 2013 saatettiin.

Mitä useampia lippukuntalaisia osallistuu yhteiseen projektiin, sen parempi. Betlehemin Rauhantuli voisi olla uusi yhteinen perinne seurakuntanne kanssa. Tähän on luotu hienoja ja toimivia käytäntöjä Lounais-Suomessa, kysy lisää (yhteystiedot alla).

Liekin voi jokainen projektiin osallistuja sytyttää myös omaan lyhtyynsä ja antaa sen levittää joulun sanomaa omassa kodissa.

Arkkipiispa Kari Mäkinen vastaanottaa Betlehemin Rauhantulen 2013 

Jaa rauhaa, jaa valoa: Betlehemin Rauhantuli 2014:

Suomeen Betlehemin Rauhantuli saapuu Ruotsista joulukuun alussa, TallinkSilja on jälleen yhteistyössä kanssamme saattamassa liekkiä lahden yli, tarkemmat aikataulut vahvistetaan pikapikaa, kun saamme ruotsalaisten partiolaisten aikataulut tietoomme! Liekin vastaan Lounais-Suomessa ottaa piirin kansainvälinen ja partioaatteellinen jaosto.

Ohjeet Lounais-Suomen Partiopiirin lippukuntiin ilmestyvät sekä piirilehti Repolaisessa (ilm. 12.9.) sekä myöhemmin syksyllä Lippukuntapostissa. Julkaisemme ohjeet myös tällä sivulla. Toimimme jälleen yhteistyössä valtakunnallisen Suomen Pyhän Yrjänän Partiokillat - S:t Görans Scoutgillen i Finland kanssa joten linkki myös muualle Suomeen on olemassa.

Oletko kiinnostunut saamaan Betlehemin Rauhantulen omaan piiriisi? Omaan lippukuntaasi? Ota rohkeasti yhteyttä jo nyt:

Lounais-Suomen Partiopiiri, kv- ja aatejaosto, Mikaela "Piisku" Savolainen: mikaela.savolainen(at)gmail.com, 040-537 0152

Suomen Pyhän Yrjänän Partiokillat - S:t Görmans Scoutgillen i Finland:
Liv Aure-Olli liv.aure-olli(at)pp.inet.fi, 050-5933543
Pirjo Rintamäki, pirjo.rantamaki(at)saunalahti.fi, 050-4388648


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti