perjantai 24. lokakuuta 2014

Pohjoismainen rauhanviesti ja uusia päivämääriä

Pohjoismainen Rauhanviesti
Betlehemin Rauhantuli on kansainvälisen partioyhteistyön talvinen perinne. Pohjoismaissa on syntynyt myös perinne oman rauhanviestin kirjoitukseen ja teksti on käännetty jälleen norjasta ruotsiksi ja nyt myös suomeksi.

Tämän vuoden yhteispohjoismaisen rauhantervehdyksen on kirjoittanut Kjell Magne Bondevik, Oslon Rauhan ja ihmisoikeuksien keskuksen johtaja.

Tekstiä voi käyttää tilaisuuksissa sellaisenaan osana puheosuutta, jossa Betlehemin Rauhantulen taustasta ja sen partioyhteydestä kerrotaan. Tai siitä voi ammentaa inspiraatiota - kaikille valmiit tekstit eivät ole luontevia.

Rauhanviestitekstit löytyvät suomeksi ja ruotsiksi Materiaalit -osiosta.

Vahvistuneita tapahtumapäiviä
Tapahtumapäiviä on tullut lisää, esimerkiksi Turun Tuomiokirkon ja Mikaelinkirkon päivämäärät on nyt vahvistettu. Myös Arkkipiispa Kari Mäkinen vastaanottaa valon ja rauhan viestin tänäkin vuonna.  Tsekkaa päivät Tapahtumat 2014-osiosta!
The Nordic peace message for this year is written by Kjell Magne Bondevik, the director of Oslo Centre for Peace and Human Rights. The text is translated in Finnish and Swedish and can be used at different events as reading material or as an inspiration. The texts can be found at the Materials -section. If you would like to have the text in English, please don't hesitate to contact us. New event dates can be found here.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti