lauantai 14. marraskuuta 2015

#JeSuisParis

Perjantaina 13.11. ja lauantain 14.11. välisenä yönä viikonloppua viettävä Pariisi koki kauhun hetkiä terroristi-iskujen sarjan tuhotessa monta elämää. Moni kysyy, miksi juuri tämä isku järkyttää ihmisiä niin syvästi. Miksi ne kaikki konfliktialueuutiset, joita näemme päivittäin, eivät näytä koskettavan yhtä syvästi? Sotaa käydään monessa maassa tälläkin hetkellä ja sota jättää jälkeensä järkyttäviä tuhoja ja tuskaa. Vastausta voidaan etsiä omasta, turvallisesta elinympäristöstämme. Olemme saaneet elää Euroopassa tavattoman vapaata, avointa ja rauhaisaa elämää toisen maailmansodan jälkeen. Pariisin iskut avasivat oven uudenlaisille turvattomuuden tunteille, joihin emme ole yhtenäisessä Euroopassamme tottuneet. #JeSuisParis ja #PrayForParis hashtagit ja tricolorivärjätyt profiilikuvat sosiaalisessa mediassa kertovat siitä, miten ihmiset kaikkialla maailmassa tahtovat ilmaista myötätuntoaan ja kertoa, että isku Pariisiin oli hyökkäys ihmisyyttä vastaan. Isku osui jokaiseen meistä.

Partiolaiset: Maailman suurimman, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumattoman nuorisojärjestömme rooli kasvattajana, kouluttajana, dialogin synnyttäjänä, kiihkottomuuteen kannustajana ja rauhan rakentajana korostuu entisestään. Maailmassamme on jo pelottavia railoja, joiden ei saa antaa kasvaa.

Betlehemin Rauhantuli palaa pienenä liekkinä lyhdyssä, mutta jakautuu tuhansiin ja taas tuhansiin lyhtyihin matkallaan vuoden pimeimpänä aikana. Ota tuli vastaan rauhanlahjana ja anna se myös eteenpäin rauhanlahjana. Jos oma lippukuntasi ei ole vielä mukana BRT 2015 -kampanjassa, ole yhteydessä Betlehemin Rauhantuli 2015 -yhteyshenkilöön ja kysy lisää siitä, miten voitte osallistua.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti