sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Kauneimpia joululauluja Turussa

Lauantaina 20.12 rauhantuli oli mukana kahdessa kauneimmat joululaulut tilaisuudessa Turussa.
Iltapäivällä Tuomiokirkossa oli lapsiperheiden kauneimmat joululaulut.  Tänä vuonna joukko Turun sinikotkia toi tulen kirkon eteen ensimmäisen laulun, Pieni liekki, aikana. Seuraava laulu oli Nyt sytytämme kynttilän, minkä aikana adventtikynttilät sytytettiin rauhan tulesta.


Rauhantuli on viety Tuomiokirkon lasten kauneimpiin joululauluihin jo monena vuonna. Yhteistä näille tilaisuuksille on ollut täpötäysi kirkko sekä lasten äänet. Rauhantuli on tuotu tilaisuuteen, joka kerta hieman eri tavalla. Rauhantulella ei olekaan mitään vakiintunutta kaavaa tai seremoniaa, sillä keskeistä on rauhan ajatuksen tuominen ihmisten mieliin ja sydämiin.

Lauantai-iltana rauhantuli vietiin Mikaelin kirkon yön kauneimpiin joululauluihin. Tänä vuonna yön kauneimpia joululauluja oli säestämässä Sumu Big Band. Täysikokoisen bigband-orkesterin soittama joulumusiikki nostatti kylmiäväreitä jo alkusoiton aikana. Pitkin iltaa huomasin kylmänväreiden ohessa vuoroin hymyileväni iloisille sovituksille ja pidätteleväni tanssijalkaa svenggaavimpien laulujen aikana.


Mikaelin kirkon yön kauneimmat joululaulut on valtavan suosittu tilaisuus, ja kaikkia halukkaita ei turvallisuusmääräysten vuoksi voida ottaa sisälle. Joten vinkkinä ensi vuonna paikalle mieliville: tulkaa paikalle hyvissä ajoin, puoli tuntia ennen tapahtumaa ei ole ollenkaan liian aikaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti