maanantai 1. helmikuuta 2016

Odotettu viesti saapui

Perjantaina 18.12.2015 Betlehemin Rauhantuli tavoitti jälleen monenlaisia ihmisiä. 
Aamulla Rauhantuli vietiin Henrikinkirkkoon, jossa pidettiin kehitysvammaistyön joulukirkko. Rauhantuli paloi kahdessa lyhdyssä, kun se kuljetettiin kirkon keskikäytävää pitkin kohti alttaria. Alttarilla Pertti-pappi sytytti Rauhantulen omaan lyhtyynsä ja näin joulun- ja rauhanvalo oli jälleen levinnyt. Rauhantulilyhdyt paloivat koko kirkon ajan alttarilla. 

 
Rauhantuli kuljetettiin Henrikinkirkon alttarille.


Rauhantuli paloi useassa lyhdyssä Henrikikirkon alttarilla seimen lähellä.

Henrikinkirkosta Rauhantuli jatkoi matkaansa kaikille avoimeen kohtaamispaikka Happy Houseen, KTO:n Metsäkirkkoon Paimioon sekä Kanta-Loimaan kirkkoon. 


Rauhantuli paloi avoimessa ja esteettämässä kohtaamispaikka Happy Housessa.

Betlehemin Rauhantuli vietiin perinteisesti myös arkkipiispa Kari Mäkiselle. Arkkipiispa kertoi, että Rauhantuli on yksi hänen perheensä tärkeitä ja odotettuja jouluperinteitä. Ekumeeninen joulu-tilaisuus ja Rauhantulen saapuminen piispantaloon ovat merkkejä siitä, että ihan pian on joulu, nyt voi jo hiljentyä ja rauhoittua. Rauhantuli ja pienen liekin muodossa kulkeva viesti rauhasta ovat tässä maailman tilanteessa erityisen arvokkaita ja muistuttavat meitä jokaista siitä, että pienilliä asioilla voi olla suuria vaikutuksia. Arkkipiispa pitää Rauhantulta ja sen jakamista kynttilästä kynttilään hienona ja arvokkaana asiana.


Rauhantuli sytytettiin arkkipiispa Kari Mäkisen avustukselle piispantalon lyhtyihin.


Betlehemin Rauhantuli on odotettu joulutervehdys piispantalossa.

Kuvat KV-Paatin arkisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti