perjantai 20. joulukuuta 2013

Arkkipiispan luona vierailulla/Visiting the archbishop

Partiolaiset vierailevat arkkipiispan luona jouluna perinteiden mukaisesti kahdesti: Meripartiolippukunta Sinikotkat toimittaa arkkipiispan virka-asunnolle joulukuusen, Lounais-Suomen Partiopiirin kansainvälinen ja partioaatteellinen jaosto puolestaan tuo arkkipiispalle Betlehemin Rauhantulen. Tänä vuonna vierailu arkkipiispa Kari Mäkisen luokse tehtiin keskiviikkona 18.12.2013 ja tervehdystä viemässä olivat Anne "Herkku" Toukonen (KRR), Asko Elomaa (KKV), Pirjo "Lyyli" Hovi-Hairisto (IVK) sekä Mikaela "Piisku" Savolainen (HeTa).

Vierailu oli kokonaisuudessaan hyvin mieleenpainuva, jouluinen, arvokas ja lämminhenkinen. Kokoonnuimme Turun Tuomiokirkolla, jonka laidalla joulukuusikauppiailla on tähän aikaan vuodesta päivystys. Ajoissa saapuneet meistä ehtivät käydä kirkossa katsomassa hienon, italialaisen seiminäyttelyn.

Piispan sauvoin ja liljoin koristellun rauta-aidan takana, Piispankadulla sijaitseva arkkipiispan talo on kaunis ja arvokas rakennus. Pimeässä joulukuisessa illassa ikkunoista lämpimänä loistavat valot tekivät maisemasta suorastaan satukirjamaisen.

Arkkipiispan talo iltahämärässä

Arkkipiispa saapui itse avaamaan oven ja  toivotti meidät tervetulleeksi. Istahdimme alas ja keskustelimme Betlehemin Rauhantulesta ja siitä, miten pienellä liekillä voi olla niin valtava vaikutus ihmisiin. Arkkipiispa korosti liekin hienoa symbolisuutta partiolaisia ja kaikkia ihmisiä yhdistävänä elementtinä. Hänen mielestään erityislaatuiseksi projektin tekee nimenomaan se, miten se vapaaehtoisvoimin vaikeuksienkin kautta voidaan välittää halki maiden ja mantujen.

Vierailun aikana meillä oli mahdollisuus myös vaihtaa ajatuksia mm. siitä, miten tärkeää yhteistä kasvatustyötä kirkko ja partio tekevät sekä miten monia hienoja yhteistyömuotoja lasten ja nuorten elämän tueksi on voitu luoda. Jatkuvuus on turvattava. Lounais-Suomen Partiopiiri on marraskuisessa julkilausumassaan muistuttanutkin päättäjiä siitä, että lasten ja nuorten harrastusmahollisuudet myös seurakunnan piirissä turvataan.

Ennen Betlehemin Rauhantulen liekin arkkipiispan lyhtyyn sytytystä pääsimme vielä kurkistamaan Turun Sinikotkien toimittamaa, komeaa joulukuusta. Liekin partiolaisten lyhdystä arkkipiispan lyhtyyn sytyttivät Anne "Herkku" Toukonen ja Asko Elomaa.

Arkkipiispa Kari Mäkinen vastaanottaa liekin Anne Toukoselta, Asko Elomaa vaalii tulta 

Arkkipiispa Kari Mäkinen, Anne Toukonen ja Asko Elomaa

Jos tahdot lukea lisää siitä, mitä arkkipiispa Kari Mäkinen ajattelee joulusta, löydät artikkelin "Arkkipiispa toivottaa joulun tervetulleeksi" joulukuun 2013 Kirkko ja Me -lehdestä täältä sekä artikkelin "Joulu ei ole suoritus eikä sen arvoa mitata kulutusmittareilla"Suomen Lähetysseuran sivuilta täällä.

Betlehemin Rauhantuli lyhdyssä arkkipiispan portaikossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti