maanantai 2. joulukuuta 2013

Betlehemin Rauhantulen rauhanviestin Pohjoismaihin on kirjoittanut Gunilla Engvall

Betlehemin Rauhantulen mukana Pohjoismaissa kulkee rauhanviesti, jota voi halutessaan käyttää tekstirunkona erilaisissa tilaisuuksissa. Vuonna 2013 Betlehemin Rauhantulen mukana matkustavan viestin on kirjoittanut ruotsalainen Gunilla Engvall. Käännös ruotsalaisesta alkuperäistekstistä on tehty Suomen Pyhän Yrjänän Partiokillat -aktiivien toimesta. Alkuperäisen tekstin löydät täältä.


Etsi yhteneväisyyksiä!

Betlehemin Rauhantuli  on tullut luoksemme tänään.  Liekki, jolla on rauhan sanoma, mitä se tahtoo kertoa meille?

Sinä olet sinä ja minä olen minä. Me kaksi yhdessä olemme ME - yhteisö.  Meillä on paljon sellaista, mikä yhdistää meitä, vaikka aluksi voi näyttää siltä, että olemme hyvin erilaisia. Riippumatta siitä, olemmeko  pitkiä tai lyhyitä, vaaleita tai tummia, pidämme jäätelöstä ja tahdomme lukea jännittäviä kirjoja. Usein olemme parempia löytämään toisissamme erilaisuuksia. Tämä haastaa meidät tutkimaan ja oppimaan enemmän.

Uskontomme ja poliittiset suuntauksemme sekä perinteemme ovat erilaisia. Jos keskustelemme kokemuksistamme ja kiinnostuksen kohteistamme, huomaamme, että meillä on kovin paljon yhteistä. Olemme kaikki kokeneet iloa, pettymystä, onnea ja surua huolimatta siitä, että sanat ovat erilaisia.

Rauhantulessa on aivan erityinen hehku. Liekki on vaeltanut tuhansia kilometrejä sammumatta. Sadat ihmiset ovat hoitaneet sitä antaumuksellisesti ja vieneet sitä aina uusiin paikkoihin.  Tämän liekin kautta osoitamme, että tahdomme työskennellä rauhan puolesta.  

Miten sen teemme?
Sinä olet sinä ja minä olen minä. Me molemmat tahdomme olla ihmisiä maissa, joissa on rauha. Kunnioitamme toinen toistemme erilaisuutta. Kohtaamme toinen toisemme kiinnostuksella ja tahdomme tietää enemmän toisistamme. Olemme valmiit kertomaan toisillemme itsestämme.

Ehkä sinä otat liekin Rauhantulesta tänään ja viet sen eteenpäin johonkin uuteen paikkaan, uusille ihmisille ja uusiin jännittäviin kohteisiin. Mutta jos tähän ei ole mahdollisuutta, on sinulla kuitenkin kokemus ja muisto liekistä ja olet mukana lisäämässä rauhan tahtoa maailmaan.


Meillä on enemmän yhteistä kuin mitä uskommekaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti