tiistai 10. joulukuuta 2013

Betlehemin Rauhantuli saapui Turkuun etuajassa jo tänään!/Peacelight from Betlehem is here!

Betlehemin Rauhantuli saatiin Turkuun tänä vuonna jo aiottua aiemmin, liekkiä odoteltiin saapuvaksi torstaiaamuna 12.12.2013, mutta pääsimmekin vastaanottamaan sen jo tänään tiistaina 10.12.2013 M/S Sea Windin henkilökunnalta. Sydämelliset kiitokset hyvin sujuneesta yhteistyöstä TallinkSilja Cargon henkilökunnalle sekä maissa että laivalla!

Tukholmassa S:t Georgs Scoutgillen i Sverige antoi maanantaina illalla myrskylyhdyssä palaneen Betlehemin Rauhantulen kuljetusastiassaan rahtialuksen henkilökunnalle. Laivan sääkannella tuli matkusti läpi yön ja me Lounais-Suomen Partiopiirin kv- ja aatejaoston edustajat (Piisku ja Herkku) noudimme sen hyisen kylmästä satamasta aamukahdeksalta. Tätä kirjoittaessa sormet ovat yhä kohmeessa.

In English:
Peacelight from Betlehem arrived this morning (10.12.2013), the flame in it's transport container left Stockholm Monday evening - S:t Georgs Scoutgillen i Sverige sent it on it's way to Turku. Warm thanks for the crew of M/S sea wind and Tallink Silja Cargo staff for making this transportation possible!

Pahoittelut kuvien tuhruisuudesta; jäätävä sää sai sormet toimintakyvyttömiksi eikä kamerakaan ihan pysynyt mukana projektissa. Alla olevan kuvan taustalla näkyy Suomen Joutsen, ei M/S Sea Wind.

In English:
Sorry about the blurry photos; it was freezing cold and our fingers & the camera stopped co-operating. The ship you see behind the canisters is Suomen Joutsen, not M/S Sea Wind.

Ruotsista Betlehemin Rauhantuli matkusti tässä kanisterissa
Vasemmalla Ruotsin kuljetuskanisteri, oikealla L-SP:n kettukanisteri
Betlehemin Rauhantuli on mahdollista käydä noutamassa itselleen omaan lyhtyyn esimerkiksi seuraavista tilaisuuksista/It is possible to pick up the flame to your own lantern these dates; check exact info under Events 2013:

to 12.12.2013 Turun Partiotoimiston joulukahvit klo 15-18, paikalla kv- ja aatejaoston liekkipäivystys.

pe 13.12.2013 L-SP:n Luottamushenkilöiden joulujuhla klo 18.00 alkaen, turun Partiotoimisto

su 15.12.2013 Perheiden Kauneimmat Joululaulut Piikkiön kirkossa klo 15.00 alkaen (kirkon jälkeen liekkiä jaetaankirkon ulkopuolella) sekä tämän jälkeen Piikkiön joulurauhanjulistus

su 22.12.2013 Turun Tuomiokirkon Lasten Kauneimmat Joululaulut klo 16.00 alkaen, kv- ja aatejaostolla liekkipäivystys kirkon ulkopuolella tilaisuuden jälkeen

Betlehemin Rauhantulen liekki on myös muutamilla kv- ja aatejaoston jäsenillä, joten liekin noutamisesta omaan lyhtyyn muina aikoina voidaan myös sopia.
Soita/tekstaa: Mikaela "Piisku" Savolainen 040-5370152 tai laita sähköpostia mikaela.savaolainen(at)gmail.com (Turussa yli joulun)
Soita/tekstaa: Anne "Herkku" Toukonen 050-3405425 (20.12.2013 saakka Turussa)

Herkku ja juuri Turkuun saapunut Betlehemin Rauhantuli 10.12.2013
Muistathan, ettei elävää tulta voi kuljettaa julkisissa liikennevälineissä. Mikäli liikut henkilöautolla, on suositeltavaa, että kuskilla on kuljetettavaa tulta valvomassa aina joku toinen. Turvalliseen kuljetukseen lyhdylle suositellaan joko kuljetusta varten fiksattua kanisteria; esim kurkku- tai maalipurkkia, johon on porattu ilmarekiä ja kanteen tehty myös ilma-aukko tai vaihtoehtoisesti sinkkiämpäriä, jonka pohjalla on hiekkaa. Lyhty voi olla myrskylyhty tai jokin muu tuulelta suojaava lyhty.

Please ask instructions for safe transportation: mikaela.savolainen(at)gmail.com. Do not transport the flame on buses, trains etc.
Piisku ja Betlehemin Rauhantuli 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti