lauantai 27. joulukuuta 2014

Ajatuksia BRT:n jakamisesta, vaalimisesta ja kuljetuksesta

Toim. huom. Blogin päivittäjä on erittäin, erittäin pahoillaan siitä, että oheiset tunnelmat tulevat langoille vasta nyt, kuvien lataamisessa oli ongelmia ennen joulun pyhiä, kun päivittäjä sijaitsi heikohkon nettiyhteyden päässä. Vihdoin viimein kaikki toimii - palaahan nyt  hetkeksi joulun odotuksen tunnelmaan ja Betlehemin Rauhantuleen. Palakoon sen liekki sydämessäsi vuoden jokaisena päivänä.

Betlehemin Rauhantulta jaettaessa on erityisen paljon ihmetelty sitä, että tulta ei sammuteta välillä. Tästä on aina myös herännyt kysymyksiä, että miten tuli saadaan siirrettyä seuraavaan paikkaan. Tulen tultua Suomeen (tai kun sen on saanut itselleen) on tärkeää yrittää pitää sitä mahdollisimman pitkään hengissä. 

Tuli on tehty jaettavaksi ja siksi olisikin mukavaa, jos tuli saisi palaa monissa tilaisuuksissa ja tilaisuuden jälkeen se jatkaisi matkaa esim. muille jaettuna. Yhden tilaisuuden jälkeen voi olla toinen ja sielläkin tuli voisi palaa ja siitä voitaisiin kertoa, vaikka varsinaisesti tulta kyseiseen tilaisuuteen ei tuotaisikaan. 

Öljykynttilät lyhdyssä ovat osoittautuneet hyviksi säilytyspaikoiksi ainakin parvekkeella ja pihamaalla. Kun parvekkeella on kaksi lyhtyä, on toinen aina palamassa ja toista voi sitten kuljettaa. Jos tuli jostain syystä toisesta lyhdystä sammuu, on aina toinen tai kolmaskin varalla. Myrskylyhdyssäkin tulta voi säilyttää ja kuljettaa, mutta siitä ei aina ole niin helppo tulta jakaa, sillä joka paikkaan ei saa myrskylyhtyjä viedä. Kuljettamisessa on huomioitava turvallisuus ja siitä voit lukea vinkit-osiosta.

Tilaisuuksia laidasta laitaan

Lounais-Suomen Partiopiirin lippukunta Harjavallan Pirkat sytytti kynttilät Harjavallan hautausmaan sankarihaudoille Betlehemin Rauhantulella Itsenäisyyspäivänä. Tunnelmallisen otoksen nappasi Satu Ohlsin. Liekkiä jaettiin myös osallistujille.


Rauhantuli syttyi Harjavallan hautausmaan sankarihaudoilla 6.12.2014

Kehitysvammaistyön pappi Pertti Arola (oheinen kuva) on kuljettanut joulua edeltävinä viikkoina Rauhantulta tilaisuudesta toiseen Lounais-Suomen alueella. Pertillä on autossa metallinen vati, jossa on hiekkaa ja siinä tuli matkaa kynttilälyhdyssä palaen. Tänä vuonna moniin kehitysvammaisten kirkkoon tulen 
vei partiolainen, mutta joihinkin paikkoihin tuli saapui Pertin tuomana. 


Pertti Arola ja BRT Henrikin kirkossa
Tänä vuonna on ollut myös ilahduttavaa kuulla erilaisista tavoista tuoda Rauhantuli tilaisuuteen. 
Turussa Mikaelin kirkon Yön kauneimissa joululauissa tuli tuli lyhtykulkueena alttarille, jossa lyhdyt saivat palaa tilaisuuden loppuun asti. Lyhtykulkueessa oli partiolaisia Mikaelin sinikelloista, Turun Mikaelin sinisistä, Auran Eräkurjista, Turun Metsänkävijöistä, Piikkiön Tammipartiosta ja Turn Sinikotkista.BRT palaa Mikaelin Yön Kauneimmat Joululaulut -tilaisuudessa

Pispalan kirkossa Tampereella tuli tuotiin kirkkoon ja sen ympärille rakennettiin koko yhteisen esirukouksen osio. "Olen kuullut tulesta ennenkin, mutta en ole ymmärtänyt kuinka hienosta asiasta on kysymys", kertoo tilaisuuden juontaja Asta Lehtimäki. Lisää tietoja Tampereen tilaisuudesta sekä videon löydät täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti