lauantai 6. joulukuuta 2014

Betlehemin Rauhantuli sopi Itsenäisyyspäivään

Suomi itsenäistyi 6.12.1917, mutta itsenäisyyden pysyminen ei ole ollut millään tavalla itsestään selvää. Pieni maamme on joutunut matkan varrella taistelemaan oikeudestaan pysyä itsenäisenä. Rauha ei ole itsestäänselvyys, sen eteen on tehtävä töitä.

Betlehemin Rauhantuli on sytytetty yli 1000 vuotta palaneesta, ikuisesta liekistä siellä, missä rauhaa ei ole ollut pitkiin aikoihin. Yli 40 maahan levitessään Rauhantuli symboloi toivoa siitä, että meidän partiolaisten tavoin koko ihmiskunta voisi toimia rauhanomaisesti yli valtioiden rajojen. Pienen liekin viesti on voimakas ja se saapuu luoksemme vuoden pimeimpänä aikana.

Tänään itsenäisyyspäivänä liekki on saatettu lukuisiin tilaisuuksiin eri puolella Suomea, ohessa muutama otos Turun Henrikinkirkosta (Kiitos kuvien toimittajille, Urmas Mikkoselle & Juha Napulle). Itsenäisyyspäivän kirkon järjestivät Ipoisten Vuorenkävijät, Henrikin Tapulitytöt, Lätynkääntäjät sekä Kupittaan Henrikinpojat.

Betlehemin Rauhantulen kirkkoon toivat ja salin etuosan portaille sytyttivät Partiomestari-ohjelmassakin seikkailleet, HeTa:n Kameleontit-vartion tytöt.


Partiolaiset Itsenäisyyspäivän kirkossa (Kuva: Urmas Mikkonen)


(Kuva: Urmas Mikkonen)

Kameleontit saattoi Betlehemin Rauhantulen kirkkoon. (Kuva: Juha Nappu)

Heinillä härkien kaukalon... (Kuva: Urmas Mikkonen)

Betlehemin Rauhantuli sytytettiin kirkkosaliin. (Kuva: Urmas Mikkonen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti