lauantai 27. joulukuuta 2014

Tunnelmia matkan varrelta


Toim. huom. Blogin päivittäjä on erittäin, erittäin pahoillaan siitä, että oheiset tunnelmat tulevat langoille vasta nyt, kuvien lataamisessa oli ongelmia ennen joulun pyhiä, kun päivittäjä sijaitsi heikohkon nettiyhteyden päässä. Vihdoin viimein kaikki toimii - palaahan nyt  hetkeksi joulun odotuksen tunnelmaan ja Betlehemin Rauhantuleen. Palakoon sen liekki sydämessäsi vuoden jokaisena päivänä.

Betlehemin Rauhantulta on jaettu sen Turkuun saapumisesta lähtien vilkkaasti sekä Turussa että muualla Suomessa. Tässä muutamia välähdyksiä Turun seudulta joulua edeltäneiltä viikoilta 
(Kuvat ja teksti: Katariina Ottosson).  

Tuomiokirkossa lasten kauneimmissa 14.12.2014 joululauluissa lyhtykulkueeseen kuului mm. Kaarinan Ristiritareita, Nuotiotyttöjä sekä KV- ja aatejaostolaisia. Maa on niin kaunis - laulun aikana lyhtykulkue siirtyi alttarille ja Rauhantuli sytytettiin kirkon kynttilään. 

Lyhtykulkue odottelee vuoroaan Tuomiokirkossa 

Maa on niin kaunis saattelee Betlehemin Rauhantulen alttarille

Kehtysvammaisten joulukirkot eri puolilla Turkua saivat rauhan ja valon lahjan

Rauhantuli Pallivahan kirkon seimellä

Betlehemin Rauhantuli on saatettu Kehitysvammaisten joulukirkkoihin niin Turussa, Paimiossa, Salossa kuin Loimaallakin. Erityisesti Hepokullan seurakuntatalolla ja Pallivahan kirkossa myös vahtimestarit innostuivat Betlehemin Rauhantulesta. 


He eivät olleet aikaisemmin tulesta kuulleet, mutta halusivat ehdottomasti ottaa tulen itselleen ja jakaa sitä eteenpäin sukulaisilleen joulutervehdyksenä. Hepokullassa tuli jäi vahtimestarin suojissa odottelemaan illan kauneimpia joululauluja. Erityisen suurta ihmetystä on herättänyt se, että me tulen kuljettajat emme oikeasti sammuta tulta välillä vaan se on ihan oikeasti se sama tuli, joka Betlehemissä on sytytetty. Onkin ollut hienoa huomata, että ihmisillä on tarve saada itsellekin annettu tuli säilymään. 


Veteraanikerhon joulukirkko Sinapissa

Arkkipiispalle Betlehemin Rauhantuli on jokavuotinen perinne

Arkkipiispa Kari Mäkinen vastaanottaa liekin Meri Malmarilta


Arkkipiispalle Betlehemin Rauhantuli vietiin 19.12. ja hän kertoi Rauhantulen saamisen olevan tärkeä perinne koko heidän perheelleen. Vaihdoimme ajatuksia Arkkipiispan kanssa erilaisista kohtaamisista, joita Rauhantulen myötä on tullut. 

Hän muistuttikin, että yksi tärkeä osa Rauhantulta ovat erilaiset tarinat, jotka syntyvät kun Rauhantulta jaetaan. Millaisia ajatuksia on tyttärellä, joka antaa tulen iäkkäälle isälleen? Entä mitä ajattelee pieni lapsi, joka äitinsä kanssa vie tulen päiväkerhoon? Millaisia ovat ajatukset heillä, jotka koko kuukauden toimivat liekin vartijoina? Miltä tuntuu kävellä kirkon käytävää pitkin osana lyhtykulkuetta? Kuinka suuri merkitys onkaan sillä, että Itsenäisyyspäivänä sankarihautojen kynttilät systytetään Rauhantulella? Nämä kaikki ovat juuri niitä tainoita, joita tänä vuonna mm. olemme tulta viedessämme kuulleet. Oli myös hienoa kuulla kiittäessä erästä johtajaa, joka ryhmänsä kanssa tulta kuljetti, että tulen vieminen kirkkoon oli heille kunnia asia. 

Betlehemin Rauhantuli piispantalolla
Arkkipiispalle luettiin myös Yhteispohjoismainen Rauhantervehdys. Arkkipiispa toivoi, että Rauhansanoma leviää mahdollisimman laajalle ja oli iloinen siitä, että tänä vuonna Rauhantuli on tavoittanut yhä enemmän ihmisiä ja ottajia. Rauhantuli palaa piispantalon portailla toivottavasti ainakin jouluaattoon asti. Tuli toivotettiin tervetulleeksi lahjaksi myös ensi vuonna.

Lisää tietoja Rauhantulesta ja sen jakopaikoista löydät Rauhantulen omasta blogista http://betleheminrauhantuli.blogspot.fi. Samasta blogista löytyy myös materiaalit-kohdasta Yhteispohjoismaisen Rauhantervehdyksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti