sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Mitä Betlehemin Rauhantulen liekille voi tehdä tilaisuuksien jälkeen?

Mitä Betlehemin Rauhantulen liekille tapahtuu joulutilaisuuksien jälkeen? Jokainen liekin vastaanottanut voi miettiä, miten ja miten pitkään liekkiä haluaa/voi pitää palamassa. Läpi joulun? Ehkä loppiaiseen? Liekin voisi varsinaisten joulutilaisuuksien lisäksi käydä sytyttämässä myös sukulaisille, ystäville, naapureille. Ja ehkäpä myös hautausmaalle.Yksittäiset liekit palavat mikä vähemmän, mikä pidemmän aikaa. Liekin sammuttaminen sen tekemän matkan jälkeen tuntuu harmilliselta. Voisiko liekki sitten palaa loppuun jossakin erityisessä paikassa? Teljän Tuikkeet -lippukunnasta tuli oikein kaunis idea viedä liekki lopulta palamaan muistolehtoon, jossa se saa palaa loppuun ja sammua omia aikojaan.

Betlehemin Rauhantulen liekki jää palamaan sydämiimme, vaikka fyysinen liekki sammuukin. Se on jakautuessaan koskettanut satoja ihmisiä ja jättänyt muistijäljen. Rauhaan pyrkimisen ja rauhan edistämisen tulisi olla meille yhtä tärkeää, kuin ilma, jota hengitämme.

Mitään erityistä ohjetta tai määräystä liekin vaalimiseen ei siis ole olemassa. Millaisia ideoita liekin vaalimiseen te keksitte?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti